Pretraga

test

Povratak na sve

[INTERVJU] Ana Primorac – profesorica kod koje se polaznici uvijek vraćaju!

[INTERVJU] Ana Primorac – profesorica kod koje se polaznici uvijek vraćaju!

U novom intervjuu predstavljamo Anu Primorac, profesoricu engleskog i njemačkog jezika. Strani jezici u EDukOS-u postali su sinonim za kvalitetu jer polaznici se kod Ane uvijek vraćaju i nastavljaju svoj put stranih jezika.

Kako je počela tvoja priča s Edukosom?

Brat mog dečka ugledao je oglas na Facebooku da Edukos traži predavača jezika te prenio informaciju njemu, a dečko meni. Moj manjak interesa i znanja o društvenim mrežama mogao me koštati divne poslovne suradnje. Zahvaljujući njima, ipak nije. Javila sam se na razgovor za posao na vrijeme i dobila ga.

Koje je tvoje najdraže iskustvo u Edukosu?

Ima ih mnogo. Najdraže mi je kad mi se učenici jave nakon završetka tečaja i kažu da su položili ispit, našli posao koji ne bi dobili da nisu znali određeni strani jezik dovoljno dobro i sl. S mnogima sam u kontaktu i dugo vremena nakon što je tečaj ili poduka završila te znam da ih mogu pitati za savjet iz područja u kojemu su stručni. To je za mene najvrjednije.

Koja situacija ti je bila najteža?

Ne mogu se požaliti na neku konkretnu situaciju. Obično su to situacije vezane za dogovore oko termina kao i kod svih predavača, pretpostavljam, ili iznenadna otkazivanja istih.

Opiši svoj radni dan u maksimalno 10 rečenica.

Kod kuće doručkujem, pripremim ručak, pronađem materijale koje želim dati učenicima te javim kolegama da ih isprintaju. Uvijek je tu prije posla mnogo poruka, poziva, tehničkih izazova i sl. Kada dođem na posao, najprije pozdravim ekipu na blagajni i sve koji se nađu u blizini. Povlačim se u učionicu gdje radim nekoliko sati prije popodnevne pauze. Zatim jedem i usput komentiram dnevna događanja, anegdote s polaznicima i sl. s kolegama. Razmjenjujemo mišljenja, recepte pa i hranu koju donesemo. Obično oko 20:30 h završavam s nastavom, pospremim učionicu i krećem kući.

Navodno si glavna kuharica zdrave i pravilne hrane u EDukOS-u. Što najviše voliš kuhati?

Najviše volim kuhati i jesti sve vrste sezonskog povrća. To su juha od bundeve, đuveđ s tjesteninom, varivo od mahuna, tamna riža s bukovačama, punjeni patlidžani, pečeni batat… Sve šareno povrće iz našeg vrta.

Da možeš, koje instrukcije u Edukosu bi najradije uzela?

Tečajeve svih jezika koji su u ponudi, a koje još ne govorim. Logično.

Navodno neki predavači iz EDukOS-a dolaze kod tebe na tečajeve? Jel to istina?

Točno je. Naša nekadašnja kolegica Valentina Đukić pohađala je engleski jezik kod mene, dolaze i članovi obitelji i prijatelji naših zaposlenika, a moja najvjernija učenica engleskog naša je matematičarka Ivana Pravdić. Čekam da uskoro zablista na nekom međunarodnom projektu u školama u kojima radi. 😉

Koja je prva stvar koju napraviš nakon dolaska u Edukos, i posljednja stvar koju napraviš prije odlaska iz Edukosa?

Najprije popričam s asistentima i ostavim ručak u kuhinji, a posljednje što učinim je da operem suđe od prethodno spomenutog obroka.

Kad polaznik dođe kod tebe na tečaj engleskog, najčešće nastavlja dalje s učenjem tog jezika. U čemu je tajna?

Ne bih znala, to biste morali njih pitati. To su uglavnom odrasli ljudi koji znaju koliko je strani jezik bitan za promjenu posla ili rad u stranoj zemlji, tako da shvaćaju da je učenje jezika ipak jedan dugotrajniji proces. Nadam se da im se ponešto i svidi na predavanjima.

Koji ti je jezik draži, engleski ili njemački?

Njemački.

 

Brzopotezna pitanja:

Otkrij nam nešto što polaznici ne znaju o tebi.

Volim pjevati.

Prva misao prije tvog premijernog predavanja u Edukosu bila je?

Nadam se da će razumjeti moj način objašnjavanja i rada.

Prva misao nakon tvog premijernog predavanja u Edukosu bila je?

Da ih još jednom upitam je li sve jasno…?

Pričalo se da želiš predavati kineski jezik. Ima istine u tome?

Obožavam jezike i voljela bih rado učiti neke nove. Može i ove sa sličicama, poput kineskog. Zašto ne?

Najdraži film?

Naravno, ima ih više. Volim sve filmove Clinta Eastwooda, a od drama Forresta Gumpa, Iskupljenje u Shawshanku kao i gangsterski film Priča iz Bronxa.

Bez koje stvari ne možeš zamisliti svoj dan?

Bez meda u zobenim pahuljicama.

Opiši se u tri riječi.

Inteligentna, ambiciozna, pedantna

Sad isto to, ali na engleskom jeziku.

Intelligent, ambitious, meticulous.

Najdraža hrana koju ne kuhaš?

Pita od zelja ili ona od krumpira napravljena s domaćim tijestom.

Imaš li neku zemlja koju bi htjela posjetiti?

Neku zemlju španjolskog govornog područja kao što je Kuba i svakako Novi Zeland kako bih vidjela sva divna mjesta gdje su snimani Hobit i Gospodar prstenova.

Komentari
Objavite svoj komentar Zatvori